Hämeen liitto

Hämeen liitto kehittää Kanta-Hämeen maakuntaa ja valvoo sen etua Suomessa ja maailmalla sekä ylläpitää Hämeen kesäyliopistoa. Hämeen liitto on kansanvaltaiseen päätöksentekoon nojaava palveluorganisaatio, joka kokoaa ja jäsentää maakunnan kehittämisnäkemyksen ja toteutusvoiman. Toimimme tiiviissä yhteistyössä kuntien, valtion viranomaisten, yritysten ja muiden kehittäjäkumppaneiden kanssa. Hämeen liiton jäsenkunnat ryhmittyvät Forssan, Hämeenlinnan ja Riihimäen seutuihin.

Häme on yksi Suomen 9 historiallisista maakunnista. Hämeen maakunta sijaitsee keskeisellä paikalla Suomen suurimpien kaupunkikeskusten keskellä. Pääkaupunkiseutu on vain tunnin matkan päästä Hämeestä. Kaupunkielämän positiiviset puolet yhdistyvät ainutlaatuisiin maisemiin ja luonnonrauhaan. Seudulla panostetaan asumiseen, koulutukseen, yrittämiseen ja monipuoliseen kulttuuritarjontaan. Häme on kuulunut viime vuosina maamme menestyviin maakuntiin. Pinta-alaltaan 5 700 neliökilometrin kokoisessa maakunnassa on yhteensä yli 175 000 asukasta.

Ympäristöystävälliseen ja kestävää kehitystä tukevaan toimintaan panostava Järkivihreä Forssan seutu (Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela, Ypäjä) on tunnettu monipuolisesta osaamisestaan sekä tutkimus- ja koulutusorganisaatioista. Seudulla asutaan viihtyisästi keskellä kauneinta Hämettä ja hyviä yhteyksiä. Alueella on useita vaihtoehtoja omakotiasumisesta hevostaloustontteihin. Seutu tarjoaa asukkailleen korkean kunnallisen ja yksityisen palvelutason sekä lyhyet välimatkat – hyvästi ruuhkat ja kiire!

Hämeenlinnan seudulla (Hattula, Hämeenlinna, Janakkala) kaupunkielämän positiiviset puolet yhdistyvät luonnonrauhaan. Seudulla on tehty monipuolisia panostuksia niin asumisen, koulutuksen, yrittämisen kuin kulttuurinkin saralla. Kunnista löytyy lukuisia työ- ja koulutusmahdollisuuksia, mutta vain tunnin matka Etelä-Suomen suurimpiin kaupunkeihin mahdollistaa työssäkäynnin myös muualla. Lisäksi kansallissäveltäjämme Sibeliuksen synnyinseutu on hurmaava matkailukohde ja maistuvan lähiruoan kehto.

Kasvava Riihimäen seutu (Hausjärvi, Loppi, Riihimäki) houkuttelee jatkuvasti asukkaita ja yrityksiä Helsingin seudulta. Tarjoamme monipuolisia asumisen mahdollisuuksia ja kaunista luontoa logistisesti erinomaisella sijainnilla – vain puolen tunnin päässä pääkaupunkiseudulta. Kunnalliset ja kaupalliset palvelut, koulut sekä päiväkodit ovat lähellä ja tonttien hinnat ovat huomattavasti pääkaupunkiseutua edullisempia. Nauti asumisen laatutekijöistä, mutta työskentele missä sinulle parhaiten sopii: ekologinen raideliikenne on osa arjen sujuvuutta!

Hämeen maakunta

Häme-ohjelma

Kanta-Hämeen kärkiasiat

Hämeen liiton esite

Hämeen liiton strategia 2020