Uudenmaan liitto

Uudenmaan liitto on tulevaisuuden tekijä 1,5 miljoonan asukkaan maakunnassa Helsingin seudulla. Olemme strateginen suunnittelija, alekehitystoimien yhteen sovittaja ja maakuntakaavoittaja. Ajamme alueen asukkaiden, elinkeinoelämän ja kuntien etuja.

Maakunnan kansainvälisyys ja vetovoimaisuus sekä hyvinvoivat ihmiset ovat suunnittelu- ja kehittämistyössämme avainsanoja. Uusimaa kilpailee valtakunnallisesti ja kansainvälisesti osaajista, yrityksistä, investoinneista ja taloudellisesta menestyksestä. Menestys edellyttää kykyä ennakoida. Tässä työssä Uudenmaan liitto on arjen ahkera työrukkanen – mahdollistaja, lobbari, kehittäjä ja vaikuttaja.

Kokonaisuuden suunnittelussa teemme tiivistä yhteistyötä liiton jäsenkuntien, valtion, oppilaitosten, eri järjestöjen ja lukuisten muiden sidosryhmien kanssa.Uudenmaan liiton ylintä päätösvaltaa käyttää jäsenkuntien valitsema kunnanvaltuutetuista koostuva maakuntavaltuusto. Käytännön työtä ohjaa maakuntahallitus, jonka valtuusto valitsee kuntavaalien poliittisten voimasuhteiden mukaan. Liiton toimistossa Helsingissä työskentelee noin 70 asiantuntijaa.

Maakuntaan kuuluu 26 kuntaa ja alueella asuu lähes kolmannes suomalaisista.

Lue lisää Uudenmaan liiton verkkosivuilla

Tutustu Helsinki Smart Region -sivustoon