Nokian Brysselissä 19.10. järjestämässä tilaisuudessa keskusteltiin 5G-verkon ja esineiden internetin mahdollisuuksista Euroopalle

Nokia järjesti Brysselissä 19.10. tapahtuman 5G-verkon ja esineiden internetin (Internet of Things) merkityksestä eurooppalaiselle digitalisaatiokehitykselle. Tilaisuudessa puhunut Nokian Euroopan alueen johtaja Markus Borchert korosti maailmalla olevan käynnissä 5G-verkon ja esineiden internetin vallankumous, josta Eurooppa on vaarassa jäädä jälkeen. Borchertin mukaan yhden euron investoiminen televiestinnän sektorille voi tuottaa jopa 6 euron lisäyksen BKT:hen, jolloin Euroopan on mahdollista hyötyä digitalisaatiosta valtavasti.

Älykkäiden kaupunkien kehittäminen ja digitalisaation leviäminen uusille sektoreille, kuten terveydenhuoltoon, vaatii kuitenkin harmonisoitua lainsäädäntöä, joka ei saa hidastaa 5G-verkon ja esineiden internetin kehitystä. Borchertin mukaan startup-yritysten näkökulmasta Euroopassa ei edelleenkään ole sisämarkkinoita, vaan 28 eri markkinat. Big datan ja internetiin kytkettyjen laitteiden kaupallistamisen jatkuvana haasteena on kuitenkin yhä yksityisyydensuojan ja verkkoturvallisuuden takaaminen käyttäjille.

Lisätietoa