Paikallinen kiertotalousosaaminen esillä Suomen EU-puheenjohtajuuskauden seminaarissa Helsinki EU Officessa

Suomen EU-neuvoston puheenjohtajuuskauden virallinen oheistapahtuma järjestettiin torstaina 17. lokakuuta Helsinki EU Officessa, Brysselissä. Tilaisuus järjestettiin yhteistyössä muiden suomalaisten EU-aluetoimistojen sekä Kuntaliiton Brysselin toimiston kanssa ja se keräsi suuren joukon osallistujia eri EU-instituutioista sekä muiden maiden EU-aluetoimistoista. Aiheena oli kiertotalous, ja erityisesti siihen liittyvät kokeilut, esimerkit ja käytännöt eri toimialoilla eri puolilla Suomea.

Aiheena oli kiertotalous, ja erityisesti siihen liittyvät kokeilut, esimerkit ja käytännöt eri toimialoilla eri puolilla Suomea. Uudeltamaalta esimerkkinä oli EAKR-rahoitteinen hanke RANTA – Rakentamisen kiertotalous kunnissa, joka oli viikkoa aikaisemmin kilpaillut Euroopan komission Regio Stars -kilpailussa yhtenä EU:n alue- ja kaupunkipolitiikan lippulaivahankkeista.

Tilaisuuden pääpuhujia olivat Euroopan komission ympäristöalan pääosaston kiertotalousjohtaja Kestutis Sadauskas, Suomen pysyvän EU-edustuston ympäristöalan erityisasiantuntija Antonios Sfakiotakis ja Vihreiden europarlamentaarikko Ville Niinistö. Lue lisää tilaisuudesta raportistamme!