Siirry sisältöön
Person holding a globe. Sunlight, field.

55-valmiuspaketin tärkeimmät osat valmiina – EU ylittää vuoden 2030 ilmastotavoitteet 

Euroopan komissio on hyväksynyt 55-valmiuspaketin (Fit for 55) kaksi viimeistä pilaria: uusiutuvan energian tarkistetun direktiivin ja ilmailualan ReFuelEU-asetuksen. Komission mukaan nämä ovat ratkaisevan tärkeitä EU:n vuoden 2030 ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi. EU on sitoutunut vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä vähintään 55 prosenttia vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoden 1990 tasoon. Jäsenvaltiot alkavat nyt toteuttaa 55-valmiuspakettia kansallisesti, ja uusi lainsäädäntö on sisällytettävä niiden kansallisiin energia- ja ilmastosuunnitelmiin. 

Nyt hyväksyttyjen aloitteiden myötä EU:lla on lainsäädännöllisesti sitovat ilmastotavoitteet, jotka koskevat kaikkia keskeisiä talouden aloja. 55-valmiuspaketti sisältää päästövähennystavoitteita monilla eri sektoreilla, tavoitteen lisätä luonnollisia hiilinieluja, sosiaalista tukea kansalaisille ja pienyrityksille, sekä päivitetyn päästökauppajärjestelmän, joka asettaa päästöille hintalapun ja edistää investointeja vihreään siirtymään. Komissio arvioi, että tämän lainsäädäntöpaketin avulla voidaan vähentää EU:n nettopäästöjä 57 prosenttia vuoteen 2030 mennessä, mikä ylittää asetetun tavoitteen.  

Lue komission tiedonanto: 55-valmiuspaketin keskeiset osat valmiina (europa.eu)(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)