Siirry sisältöön
Tikkataulu

Euroopan osaamisen teemavuosi 2023 on käynnistynyt

Euroopan osaamisen teemavuosi 2023 käynnistyi 9. toukokuuta Eurooppa-päivänä European Year of Skills-festivaaleilla. Teemavuoden keskeisenä tavoitteena on rohkaista työntekijöitä elinikäiseen oppimiseen. Työntekijöiden ja yritysten hankkima uusi osaaminen tukee niin vihreää ja digitaalista siirtymää kuin innovointia ja kilpailukykyäkin. Osaamisen teemavuosi auttaa etenkin pk-yrityksiä löytämään ratkaisuja osaajapulaan ja kannustaa työvoimaa uudelleen- ja täydennyskoulutukseen.

Teemavuoden käynnistänyt festivaali alkoi tilaisuudella, jossa esiteltiin tapausesimerkkejä muun muassa yrityksiltä ja koulutuksen tarjoajilta, jotka ovat sitoutuneet varmistamaan, että Euroopassa on tulevaisuudessakin tarvittavaa ammattitaitoista työvoimaa. Lisäksi festivaaleilla tuotiin ilmi tapausesimerkkejä siitä, miten eri toimijat ovat hyötyneet uudelleen- ja täydennyskoulutusohjelmiin kohdennettavasta EU-rahoituksesta. Tapausesimerkeissä korostui rahoitusohjelmien, kuten Euroopan sosiaalirahaston, Erasmus+-ohjelman sekä turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston rooli taitojen edistämisessä.

”Koulutukseen ja elinikäiseen oppimiseen investoiminen kannattaa! Yhteiskuntamme muuttuessa vihreän ja digitaalisen siirtymän seurauksena, uusia työpaikkoja ja uusia työnteon muotoja syntyy jatkuvasti. Taitojen ja niiden kehittämisen merkitys on siis suurempi kuin koskaan”, muistutti Euroopan komission puheenjohtaja Ursula Von der Leyen. Hän painotti tilaisuudessa myös ammatillisten taitojen tärkeyttä muuttuvilla työmarkkinoilla.  Euroopan komission varapresidentti Margaritis Schinas painotti tilaisuudessa vihreiden- ja digitaalisten taitojen lisäksi Euroopan muuttuvaa väestönrakennetta ja osaajapulaa, sekä tarvetta löytää uusia tapoja houkutella ammattitaitoista työvoimaa Eurooppaan.

Euroopan osaamisen teemavuoteen 2023 voit osallistua monella tapaa:

Ilmoita tapahtumasi mukaan osaksi Euroopan osaamisen teemavuotta(siirryt toiseen palveluun)

Jaa osaamisteemainen tarinasi(siirryt toiseen palveluun)

Osallistu Making Skills Count -konferenssiin(siirryt toiseen palveluun)

Osallistu Euroopan vihreälle viikolle 2023(siirryt toiseen palveluun)