Siirry sisältöön
Hakattua metsää

Euroopan parlamentti hyväksyi ennallistamisasetuksen


Euroopan parlamentti on hyväksynyt ennallistamisasetuksen. Äänestystulos oli 329 puolesta, 275 vastaan ja 24 tyhjää. Asetuksella pyritään ennallistamaan huonossa kunnossa olevat ekosysteemit kaikissa jäsenvaltioissa, saavuttamaan EU:n ilmasto- ja biodiversiteettitavoitteet sekä parantamaan ruokaturvaa. Yli 80 % eurooppalaisista elinympäristöistä luokitellaan huonokuntoisiksi tällä hetkellä. 

Tavoitteena on ennallistaa metsistä, niityistä, kosteikoista ja vesistöistä 30 % vuoteen 2030 mennessä, 60 % vuoteen 2040 mennessä ja 90 % vuoteen 2050 mennessä. Laissa on kuitenkin asetettu poikkeus, jonka mukaan maatalouden ekosysteemejä koskevista tavoitteista voidaan väliaikaisesti luopua, jos ne vähentävät niin paljon maa-alaa, ettei se enää riitä elintarviketuotantoon, joka kattaisi EU:n kuluttajien tarpeet.

Parlamentin mukaan asetus edistää luonnon elpymistä ja vastaa kansalaisten odotuksiin luonnon monimuotoisuuden suojelusta ja ennallistamisesta. Seuraavaksi asetus on vielä hyväksyttävä neuvostossa ennen kuin se tulee voimaan.

Luonnon ennallistaminen: EU-parlamentti hyväksyi asetuksen | Ajankohtaista | Euroopan parlamentti (europa.eu)(siirryt toiseen palveluun)