Siirry sisältöön
Apple park, Piilaakso

European Innovation Days -tapahtuma ensimmäisen kerran Piilaaksoon

Tutkimuksesta ja innovoinnista vastaava komissaari Mariya Gabriel sekä neljänkymmenen henkilön korkean tason delegaatio esittelevät eurooppalaisia innovaatioekosysteemejä Piilaaksossa, Yhdysvalloissa, 21.–23. maaliskuuta 2023. Delegaatio koostuu yritysjohtajista, rehtoreista, pormestareista, alueellisista johtajista sekä menestyksekkäiden startup-yritysten perustajista. Helsinki EU Officen sopimuskumppaneista delegaatioon kuuluvat Espoon kaupungin ja Aalto-yliopiston edustajat.

Uuden eurooppalaisen innovaatio-ohjelman tavoitteena on nostaa Eurooppa johtavaksi syväteknologian edelläkävijäksi. Innovaatiopäivät antavat mahdollisuuden esitellä ohjelman aikaansaannoksia käytännössä. Tapahtuma tarjoaa myös mahdollisuuden houkutella osaamista ja innovaatioihin kohdistuvia investointeja Eurooppaan. 

Innovaatiopäivät tuovat yhteen laajan joukon eurooppalaisia ja amerikkalaisia sidosryhmiä keskustelemaan innovaatioekosysteemien luomista mahdollisuuksista. Tilaisuus on erinomainen verkostoitumistilaisuus eurooppalaisille yrityksille, korkeakouluille, teollisuusalojen edustajille, alue- ja paikallisviranomaisille sekä pääomasijoittajille. Tilaisuuteen on kutsuttu myös korkean tason edustajia EU-instituutioista.

Innovaatiopäivien ohjelma on jaettu kolmeen erilliseen tapahtumaan. Ohjelmaan sisältyvät pyöreän pöydän keskustelu Piilakson innovaatiopääoman mahdollisuuksista eurooppalaisille yrityksille sekä keskustelutilaisuus uusista yhteistyömahdollisuuksista Piilakson ja eurooppalaisten innovaatioekosysteemien välillä. Lisäksi innovaatiopäivillä järjestetään ensimmäinen EU:n innovaatiofoorumi (hybriditapahtuma), jossa keskitytään eurooppalaisen innovoinnin tulevaisuuteen ja uuden eurooppalaisen innovaatio-ohjelman synnyttämiin mahdollisuuksiin.