Siirry sisältöön
Rakennus, jossa kerroksissa pensaita

Haku NetZeroCities-kaupunkipareiksi on nyt auki!

EU:n ilmastoneutraalit ja älykkäät kaupungit -mission alainen NetZeroCities-projekti on käynnistänyt Twinning Learning -ohjelman, jossa etsitään nyt NetZeroCities-pilottikaupungeille kaupunkipareja (Twin Cities). Ohjelmassa kaupungit yhdistävät voimansa vastatakseen yhteisiin haasteisiin ja tehdäkseen ilmastoneutraaliuden saavuttamiseksi vaadittavia systeemisiä muutoksia. NetZeroCities-projektiin valittiin maaliskuussa 2023 mukaan 53 kaupunkia.

Nyt auki olevan hakupyynnön ja sen myötä käynnistyvän Twinning Learning -ohjelman tavoitteena on tiedon ja parhaiden käytäntöjen jakaminen kahden ohjelmaan valitun kaupungin välillä. Noin 20 kuukauden aikana ohjelmaan valitut kaupungit tuodaan yhteen erilaisissa työpajoissa, joissa kaupungit jakavat kehitysideoita hiilineutraaliuden saavuttamiseksi. Lisäksi Twin Cities -kaupunkiparit oppivat pilottikaupunkien jo toteuttamista ja käynnissä olevista innovaatiohankkeista. Tiedon jakamiseen perustuvan lähestymistavan ansiosta kaupungit voivat aidosti oppia toisiltaan parhaita käytäntöjä sekä kehittää niitä yhdessä.

Haku Twinning Learning -ohjelmaan aukesi 3. toukokuuta ja on avoinna 30. kesäkuuta 2023 saakka. Haku on avoinna kaikille EU:n alueella sijaitseville kaupungeille ja Horisontti Eurooppa -ohjelmassa mukana oleville EU:n ulkopuolisille assosiaatiomaille. Hakijakaupunkien ei tarvitse olla vuonna 2022 valittujen 100 missiokaupungin joukossa.

Lue lisää aiheesta(siirryt toiseen palveluun)

Hae mukaan ohjelmaan(siirryt toiseen palveluun)