Siirry sisältöön

Helsinki EU Office hakee harjoittelijaa 

Helsinki EU Office hakee harjoittelijaa ajalle 1.9.2024–28.2.2025 tai sopimuksen mukaan. Työharjoittelu tarjoaa näköalapaikan EU-politiikkaan ja -edunvalvontaan Brysselissä. Toivomme hakijoiksi ammattikorkeakouluissa tai yliopistoissa opintojensa loppuvaiheessa olevia opiskelijoita tai vastavalmistuneita.  

Harjoittelijan tehtäviin kuuluvat tapahtumatuotannon ja hallinnon monipuoliset tehtävät, kuten tapahtumien käytännön järjestelyissä ja vierasryhmien ohjelmien valmisteluissa avustaminen sekä toimiston päivittäiseen toimintaan liittyvät hallinnolliset tehtävät. Lisäksi harjoittelijan kiinnostuksen ja osaamisen mukaan on mahdollista osallistua viestintätehtäviin ja EU-politiikkasektoreiden seurantaan.  
 
Arvostamme: 
-Kokemusta tapahtumien järjestämisestä
-Hyviä viestinnällisiä taitoja 
-Erinomaista suomen kielen kirjallista ja suullista ilmaisua 
-Sujuvaa englannin kielen taitoa, ranskan kielen taito katsotaan eduksi 
-Hyviä tietotekniikkataitoja (mukaan lukien MS Office –ohjelmat) 
-Kokemusta kansainvälisistä ympäristöistä 
-Vahvoja ongelmanratkaisu- ja organisointikykyjä, hyviä yhteistyötaitoja sekä reipasta ja toimeen tarttuvaa työotetta 

Harjoittelusta maksetaan palkkaa noin 1746 euroa/kk. Tämän lisäksi harjoittelijalla on mahdollisuus hakea Erasmus+ harjoitteluapurahaa. Harjoittelija hankkii Brysselistä itse asunnon, jonka löytämisessä toimistomme henkilökunta auttaa tarvittaessa. 
 
Helsinki EU Office on Uudenmaan liiton, Kymenlaakson liiton, Päijät-Hämeen liiton, Helsingin kaupungin, Espoon kaupungin, Vantaan kaupungin, Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston, Hanken Svenska Handelshögskolanin, Taideyliopiston, Metropolia Ammattikorkeakoulun, Laurea-ammattikorkeakoulun, Haaga-Helia ammattikorkeakoulun, Arcada ammattikorkeakoulun, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Luonnonvarakeskuksen yhteinen EU-toimisto Brysselissä. 

Tuemme sopimuskumppaneidemme EU-edunvalvontaa ja edistämme niiden näkyvyyttä EU-foorumeilla. Tehtäviimme kuuluu lisäksi tiedon välittäminen EU-lainsäädännön valmistelutyöstä, EU-rahoitusohjelmien rakenteesta ja niiden tarjoamista mahdollisuuksista sekä EU-tapahtumista ja yhteistyö- ja verkostoitumismahdollisuuksista. Lisätietoa Helsinki EU Officesta löydät osoitteesta www.helsinki.eu(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)
 
Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen pyydetään lähettämään sähköpostitse osoitteeseen: helsinki.euoffice@helsinki.eu(avautuu uuteen ikkunaan) otsikolla: ”Harjoittelija – Helsinki EU Office”. Hakuaika tehtävään päättyy 3.6.2024 klo 9.00 Suomen aikaa. Haastattelut järjestetään kesäkuussa etäyhteyden välityksellä.  

“Harjoittelu Helsinki EU Officella on tarjonnut näköalapaikan, jossa olen päässyt oppimaan EU:n päätöksenteosta ja instituutioista, tutustumaan eri toimijoihin Brysselissä ja rakentamaan hyödyllisiä verkostoja tulevaisuutta ajatellen. Tehtävänkuva on ollut monipuolinen ja jokainen työpäivä erilainen. Suosittelen harjoittelua kaikille kansainvälisistä tehtävistä kiinnostuneille, jotka ovat valmiita hyppäämään Brysselin vauhdikkaaseen työympäristöön!”
Jonna Härmä, Viestinnän harjoittelija 

Lisätietoja tehtävästä antavat:  
Rosa Kotoaro 
EU-erityisasiantuntija 
+32 490 111 659 
rosa.kotoaro@helsinki.eu

Jonna Härmä 
Viestinnän harjoittelija 
+32 49 991 7836 
jonna.harma@helsinki.eu