Siirry sisältöön
Helsinki EU Officen johtaja Janne Leino

Janne Leino Helsinki EU Officen johtajaksi

Helsinki EU Officen uutena johtajana on aloittanut Janne Leino (M.A.). Vahvan kansainvälisen uran tehnyt Leino siirtyy toimiston johtajaksi Konrad Adenauer -säätiöstä (KAS), jossa hän koordinoi yli sadan maailmanlaajuisen toimiston edunvalvontaa Brysselissä. Aiempaa työkokemusta Leinolla on niin Natosta kuin eri Euroopan unionin instituutioista. 

– On ilo edustaa Suomen innovatiivisimpia alueita, kaupunkeja, yliopistoja ja tutkimuslaitoksia Brysselissä. Helsinki EU Officen tiimin tehtäviin kuuluu Euroopan unionin päätöksentekoon vaikuttaminen rakentavalla tavalla yhdessä muiden kansainvälisten toimijoiden kanssa. Tavoitteenamme on myös sopimuskumppaneillemme tärkeiden asioiden edistäminen vuoden 2024 EU-vaaleja ja tulevan komission työohjelmaa ajatellen, kommentoi Leino. 

Helsinki EU Office on kuudentoista sopimuskumppanin yhteinen edunvalvontatoimisto Brysselissä. Toimisto tukee kumppaniensa EU-edunvalvontaa ja edistää niiden näkyvyyttä erilaisilla EU-foorumeilla. Toimisto myös välittää tietoa EU-lainsäädännön valmistelutyöstä, rahoitusohjelmista, tapahtumista sekä yhteistyö- ja verkostoitumismahdollisuuksista.  

Helsinki EU Office kiittää väistyvää johtajaa Eero Venäläistä näkyvästä panoksesta sopimuskumppaneiden EU-edunvalvonnassa.