Siirry sisältöön
Benches, school.

Odotettu “Eurooppalaiset Yliopistot” -aloitteen hakukierros on nyt avoinna!

Euroopan komissio käynnistää neljännen “Eurooppalaiset yliopistot” -aloitteen hakukierroksen Erasmus+ -ohjelman alla. Tällä kertaa hakukierroksen ennätyksellisestä 364 miljoonan euron budjetista edistetään eurooppalaisten korkeakouluallianssien yhteistyön tiivistämistä.    

“Eurooppalaiset yliopistot” -aloitteen korkeakouluallianssit tekevät rakenteellista ja kestävää yhteistyötä, jolla kehitetään korkeakoulutuksen laatua ja kansainvälistä kilpailukykyä sekä edistetään eurooppalaisia arvoja. Korkeakouluallianssien kunnianhimoinen kehittämistyö kattaa korkeakoulutuksen, tutkimus- ja innovaatiotoiminnan sekä yhteiskunnan palvelemisen tehtävät.  

Hakukierros rakentuu kahden erillisen hakuaiheen ympärille:   

  1. Tuki olemassa oleville kansainvälisille yhteistyöverkostoille (345,6 miljoonaa euroa)  
  2. Tuki uuden “Europpalaiset yliopistot” -allianssin perustamiselle (38,4 miljoonaa euroa)  

Haku on avoin korkeakouluille Erasmus+ -ohjelmamaissa, mutta sama korkeakoulu voi osallistua vain yhden korkeakouluallianssin toimintaan täysjäsenenä. Uutuutena neljännessä hakukierroksessa on, että nyt myös kaikkien Länsi-Balkanin maiden korkeakoulut ovat hakukelpoisia  “Eurooppalaiset yliopistot” -allianssien yhteistyöhön täysjäsenen roolissa.

Euroopan komissio järjestää avoimen infosession hakupyynnöstä kiinnostuneille toimijoille verkossa 15. marraskuuta 2022. Tämä on erinomainen tilaisuus esittää aloitteeseen liittyviä kysymyksiä suoraan komission edustajille. Lisätietoa tapahtumasta löydät täältä(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).

Hakuaika umpeutuu 31. tammikuuta 2023. Tarkempia tietoja hakupyynnöstä löydät täältä(siirryt toiseen palveluun).