Siirry sisältöön
Risteäviä autokaistoja

Sidosryhmäkonferenssi liikenteen automatisointiin ja digitalisointiin siirtymisen sosiaalisten vaikutusten lieventämisestä

Komission kestävän ja älykkään liikkuvuuden strategiassa tiedostetaan, että liikennealan automaatio ja digitalisaatio synnyttävät uusia haasteita liikennealan työntekijöiden osaamiselle Euroopassa ja osa alan perinteisistä työpaikoista voi olla vaarassa hävitä. Samalla alan digitaalinen siirtymä voi kuitenkin tarjota uusia mahdollisuuksia etenkin naisille ja nuorille. Euroopan komissio antaa näin ollen vuonna 2023 suosituksen keinoista, joilla voidaan lieventää liikenteen automatisointiin ja digitalisointiin siirtymisen sosiaalisia vaikutuksia alan työvoimalle.

Suosituksen valmistelemiseksi Euroopan komission liikenteen ja liikkumisen pääosasto (DG MOVE) järjestää sidosryhmäkonferenssin 21. maaliskuuta 2023 Brysselissä. Tilaisuus järjestetään hybridinä eli osallistuminen on mahdollista myös verkossa. Konferenssi on suunnattu monipuolisesti eri liikennesektorin sidosryhmille (mm. viranomaistahot, ammattiliitot ja yritykset), jotka ovat kiinnostuneita vaikuttamaan liikennealan automaation ja digitalisaation oikeudenmukaiseen siirtymään.

Konferenssissa sidosryhmillä on mahdollisuus vaikuttaa ja tuottaa sisältöä komission tulevaan suositukseen. Komissio pitää tärkeänä, että tuleva suositus huomioi kaikki liikennemuodot sekä rahti- ja henkilöliikenteen tarpeet. Näin varmistetaan, että komission suositus on hyödyllinen kaikille oleellisille sidosryhmille.

Lisätietoja aiheesta(siirryt toiseen palveluun)

Ilmoittaudu konferenssiin(siirryt toiseen palveluun)