Siirry sisältöön

Vantaan kaupunki

Vantaa on rento ja kansainvälinen lentokenttäkaupunki keskellä metropolialuetta. Se on Suomen neljänneksi suurin kaupunki, jossa asuu noin 240 000 ihmistä. Erilaisilla kulttuureilla on tilaa kukoistaa, ja Vantaalla puhutaan yli 140 äidinkieltä. Vantaa on houkutteleva kaupunki, joka kasvaa nopeasti, ja se valittiin vuonna 2021 Euroopan nousevaksi innovaatiokaupungiksi. Vantaan tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Vantaa koostuu seitsemästä suuralueesta, ja sen omaleimaiset keskustat rakentuvat jatkuvasti entistä kaupunkimaisemmiksi. Sijaintinsa ja saavutettavuutensa ansiosta Vantaa on myös yrityksille erinomainen sijoittumiskohde. Vantaalla toimii yli 10 000 yritystä, jotka tarjoavat yli 100 000 työpaikkaa, ja lentokenttäalueen kupeessa sijaitsee Suomen nopeimmin kasvava yritysalue Aviapolis.

Vantaa tarjoaa asukkailleen laadukkaat julkiset palvelut ja lukuisia mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon. Kaupungissa on vireä kulttuuritarjonta, monipuoliset liikuntapaikat ja kattava palveluverkosto. Lisäksi luonto on lähellä: useimmilla asukkailla on enintään 300 metriä lähimpään virkistysalueeseen.

Vantaalla eläminen on mutkatonta ja liikkuminen helppoa. Julkinen liikenne on sujuvaa, ja suurin osa vantaalaisista asuu kilometrin säteellä juna-asemasta.