Siirry sisältöön

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on sosiaali- ja terveysministeriön alaisuudessa toimiva itsenäinen tutkimuslaitos, joka tutkii ja seuraa väestön hyvinvointia ja terveyttä sekä kehittää toimenpiteitä niiden edistämiseksi. Keräämällä ja tutkimalla tutkimukseen ja tietoaineistoihin perustuvaa tietoa THL palvelee monipuolisesti eri tahoja: valtion, kuntien ja maakuntien päättäjiä, sosiaali- ja terveysalan toimijoita, järjestöjä, tutkimusmaailmaa ja kansalaisia.  

THL on tunnustettu ja haluttu kumppani kotimaiseen ja kansainväliseen tieteelliseen yhteistyöhön. Parhaillaan käynnissä on noin 70 EU:n ja noin 30 Suomen Akatemian rahoittamaa kehittämishanketta. THL:n tuottamia artikkeleita julkaistaan tieteellisissä julkaisuissa vuosittain noin 700, joista noin puolet on kansainvälisiä yhteisartikkeleita.

>Lue lisää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta THL verkkosivuilla. 

The Finnish Institute for Health and Welfare (THL) is an independent expert agency working under the Ministry of Social Affairs and Health. THL studiesmonitors, and develops measures to promote the well-being and health of the population in Finland by gathering and producing information based on research and register data. THL provides expertise and solutions to support decision-making with various partiesthe governmentmunicipal and provincial decision-makersactors in the social welfare and health sectororganisationsthe research community, and the public.  Read more about Finnish Institute for Health and Welfare.

Finnish Institute for Health and Welfare logo.