Siirry sisältöön
Greenbizz Brussels, puinen rakennus.

Uusi eurooppalainen Bauhaus -aloite etenee  

Euroopan komissio on esitellyt 17. tammikuuta 2023 ensimmäisen edistymisraportin Uusi eurooppalainen Bauhaus (NEB) -aloitteesta, jossa tarkastellaan aloitteen saavutuksia sen kahden ensimmäisen vuoden ajalta. Yli 600 virallisen kumppaniorganisaation kautta aloite on jo tavoittanut miljoonia ihmisiä ja tuonut onnistuneesti yhteen tutkijoita, innovoijia, paikallis- ja alueviranomaisia sekä toimijoita taide-, kulttuuri- ja kasvatusaloilta. NEB-aloitteen visiossa yhdistyy arvoina kestävyys, osallisuus ja esteettisyys. 

Edistymisraportissaan komissio esitteli aloitteen piirissä toteutettavien hankkeiden ensimmäisen arviointivälineen, NEB Compass -työkalun. NEB Compass -työkalu auttaa ymmärtämään, missä määrin tietyt hankkeet ilmentävät aloitteen lähestymistapaa. Työkalun avulla voidaan myös arvioida, mitä aloitteen arvot käytännössä tarkoittavat eri yhteyksissä ja miten ne voidaan yhdistää monipuolista osallistujakuntaa ja poikkitieteellisyyttä korostaviin periaatteisiin.

Aloitteen keskeisiä toimintoja ovat olleet Uusi eurooppalainen Bauhaus -palkinnot, ajatushautomo NEB Lab, sekä aloitteen ensimmäinen kesällä 2022 järjestetty festivaali.  EU:n merkittävät investoinnit Uusi eurooppalainen Bauhaus -aloitteeseen ovat alkaneet kantaa hedelmää ja sen avulla on saatu jo todellisia muutoksia EU-kentällä.  Vuosina 2021–2022 aloitteen piiriin kuuluviin hankkeisiin on investoitu yli 100 miljoonaa euroa. Vuonna 2023 pyritään kasvattamaan aloitteen rahoitusta ja näin laajentamaan aloitteen toimintaa entisestään.

Lue lisää Uusi eurooppalainen Bauhaus -aloitteesta(siirryt toiseen palveluun)