Siirry sisältöön
Kaupunkimaisema: Auckland, New Zealand

Uusi-Seelanti liittynyt Horisontti Eurooppa -ohjelmaan viime vuoden lopussa

Uusi-Seelanti on liittynyt Horisontti Eurooppa -ohjelmaan joulukuussa 2022 uuden ulkopuolisiin varakkaisiin valtioihin kytkeytyvän linjauksen mahdollistamana. Assosiaatiosopimuksen myötä tutkijat Uudesta-Seelannista voivat jatkossa osallistua ohjelmaan samoilla ehdoilla, kuin tutkijat EU:n alueelta. 

”Horisontti Euroopan myötä olemme uudistaneet lähestymistapaamme kansainväliseen tutkimus- ja innovaatioyhteistyöhön sekä vahvistaneet entisestään yhteyksiämme Euroopan ulkopuolisiin maihin. Uusi-Seelanti on ollut luotettava EU-kumppani jo vuosien ajan, ja yli puolet Uuden-Seelannin tutkijoista tekevät aktiivisesti yhteistyötä EU:n kanssa”, tutkimusasioista vastaava komissaari Mariya Gabriel kommentoi.

Uusi-Seelantilaiset voivat osallista jatkossa Horisontti Euroopan Pilari II:seen, eli osaan, joka keskittyy maailmanlaajuisten haasteiden ratkaisemiseen sekä elinkeinoelämän kilpailukykyyn. 

Uusi-Seelanti osallistuu Horisontti Euroopan rahoitukseen periaatteella, jossa sen budjettiosuudet vastaavat suunnilleen sitä, kuinka paljon rahaa Uusi-Seelantilaiset tutkijat saavat ohjelmasta.  Neuvottelijat ovat määrittäneet alustavan vuotuisen budjettiosuuden, jota ei ole vielä toistaiseksi julkistettu. 

Horisontti Euroopan odotetaan keräävän myös muita Euroopan ulkopuolisia varakkaita osallistujamaita. Tällä hetkellä neuvottelut ovat käynnissä Kanadan, Japanin ja Etelä-Korean kanssa. 

Lue lisää:
Komission uutinen(siirryt toiseen palveluun)
Science Business -uutinen(siirryt toiseen palveluun)