Siirry sisältöön
Hehkulamppu

Yhdistynyt kuningaskunta palaa mukaan Horisontti Eurooppa –ohjelmaan  

Euroopan komissio ja Yhdistynyt kuningaskunta ovat solmineet syyskuussa poliittisen yhteistyösopimuksen, joka tuo Yhdistyneen kuningaskunnan mukaan EU:n tutkimuksen ja innovoinnin Horisontti Eurooppa -puiteohjelmaan sekä Copernicus -maanseurantaohjelmaan vuoden 2024 alusta lähtien. Tämä sopimus avaa oven brittiläisille tutkijoille ja organisaatioille osallistumiseen ja rahoituksen hakemiseen Horisontti Eurooppa –ohjelmasta samoin edellytyksin EU:n jäsenvaltioiden tutkijoiden ja organisaatioiden kanssa.  

Tämä sopimus on linjassa EU:n ja Yhdistyneen kuningaskunnan kauppa- ja yhteistyösopimuksen kanssa ja edistää tiivistä yhteistyötä tutkimuksen, innovoinnin ja avaruuden aloilla. Yhdistynyt kuningaskunta on sitoutunut osallistumaan Horisontti Eurooppa ja Copernicus -ohjelmien talousarvioon vuosittain noin 2,6 miljardin euron panoksella.  

Seuraavana vaiheena on, että sopimus lähetetään neuvoston ja sen jälkeen EU:n ja Yhdistyneen kuningaskunnan ohjelmiin osallistumista käsittelevien erityiskomiteoiden hyväksyttäväksi.